Sport en Spel

Voor 50-plussers die houden van een afwisselend sportaanbod en die in een ontspannen sfeer de lichamelijke conditie willen verbeteren.

SPORTZAAL DE SPIL

Wij sporten op de woensdagochtend in de gemeentelijke, multifunctionele sportzaal De Spil, Laauwikstraat 5 in Lent. De accommodatie is o.a. voorzien van kleedruimten, douches, toiletten en een ontmoetingsruimte. Buiten zijn een niet-afsluitbare fietsenstalling, gratis parkeerplaatsen en een AED aanwezig. De sportzaal is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

TWEE SPORTGROEPEN 

Bij SSL zijn ongeveer 50 sporters actief, verdeeld over twee groepen. De 1e groep heeft een bezetting van ca. 30 deelnemers en bij de 2e groep sporten ca. 20 deelnemers. De sportlessen worden gegeven op de woensdagochtend. Valpreventie is een vast onderdeel van de lessen.

1e GROEP van 09.00 tot 10.30 uur 

De lessen beginnen met een warming-up. Daarna volgen 40 minuten actief bewegen met een variatie van grond- en beweegoefeningen. Been-, arm-,  buik- en rugspieren komen aan de beurt. Ook balansoefeningen krijgen aandacht.  De oefeningen zijn erop gericht om u soepel en lenig te houden en het bevorderen van de lichamelijke conditie.

Daarna wordt er nog 40 minuten fanatiek gesport: badminton, volleybal of dynamic tennis, gevolgd door een cooling-down. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en tempo; tijdens de les wordt er uiteraard rekening gehouden met uw mogelijkheden.

2e GROEP van 11.00 tot 12.00 uur

Deze groep zijn we begonnen omdat niet alle ouderen fysiek mee kunnen draaien in de activiteiten van de 1e groep. De les is daarom korter, een half uur oefeningen en een half uur spel. Doordat deze groep kleiner is kan er meer aandacht worden besteed aan leden met een fysieke beperking

CONTACT MET ELKAAR

Na afloop van elke groepsles is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. In de loop van het jaar wordt er met enige regelmaat door leden een fiets- of wandeltocht georganiseerd.

GEÏNTERESSEERD…..?

Kom gerust een keer vrijblijvend kijken of mee sporten. Soms is er sprake van een wachtlijst. Plaatsing op de wachtlijst is dan mogelijk. U kunt zich hier opgeven voor een proefles.